Usnadněte si práci s FBS Minis od společnosti Capricorn Scientific

Ulehčete si práci s buněčnými kulturami, přeskočte alikvotaci FBS z větších objemů a rovnou přejděte k experimentu! Objevte výhody, které vám toto chytré balení nabízí. Nyní navíc můžete využít příležitosti a až do konce roku 2024 objednávat FBS Minis (10x50ml) za cenu balení 500 ml FBS!

OBSAH

  • Cesta k FBS
  • Služba firmy Capricorn
  • FBS Minis
  • Typy FBS ve formátu FBS Minis
  • Často kladené otázky

Cesta k FBS

FBS (Fetální bovinní sérum) je již dlouho nepostradatelnou součástí buněčné kultivace. Jeho více než 1000 různých složek činí sérum cenným zdrojem živin pro mnoho typů buněk.

Cesta, kterou musí produkt séra projít od získání syrového materiálu až po jeho použití v médiu buněčné kultury, je však časově náročná a vyznačuje se překážkami a možnými riziky. Náročné a pracné alikvotování FBS, které je náchylné k chybám, je stále součástí každodenní rutiny mnoha laboratoří.

Služba firmy Capricorn

Díky FBS Minis firmy Capricorn nebude už potřeba tato monotonní každodenní rutina. FBS Minis vyvinul tým německých odborníků, aby vám usnadnil práci v laboratoři. Tato služba nově definuje práci s buněčnými kulturami a nabízí řešení, které vám umožní soustředit se na to, co je skutečně důležité: Na váš výzkum.
Jedním z hlavních úkolů při práci s buněčnými kulturami je alikvotace FBS z větších objemů (většinou 500 ml) do 50ml zkumavek. Použitím FBS Minis můžete tento krok přeskočit a použít jej přímo pro své experimenty.

FBS Minis

FBS Minis je produkt připravený k použití, což znamená snadnější manipulaci ve srovnání s běžným FBS. Stačí nalít 50ml lahvičku do média, a to je připraveno pro každodenní práci s buněčnými kulturami. Kromě toho se 50ml lahvičky rychleji rozmrazují, což vám poskytuje větší flexibilitu při každodenní práci.

Vnější obal FBS Minis (krabička) je vysoce přizpůsobitelný a umožňuje vám přidat na horní stranu krabičky vaše jméno a název pracovní skupiny. Také již není nutné označování alikvotů z vaší strany, protože každá láhev FBS Minis je dodávána s individuálními štítky, na kterých jsou vyobrazeny všechny potřebné informace.

Věděli jste, že alikvotování může vést k nekonzistentnosti výzkumu kvůli nerovnoměrnému plnění alikvotů? S lahvičkami FBS Minis tento problém mít nebudete, protože každá lahvička je naplněna průmyslovým postupem plnění firmy Capricorn, který zajišťuje přesně 50 ml na lahvičku.

A konečně, aspekt úspory plastů u lahviček FBS Minis je výhodný, protože přispívá k ekologičtější volbě.

Co Vám FBS Minis německé firmy Capricorn přináší:

  • Snadná manipulace
  • Úspora času a plastů
  • Větší flexibilita
  • Není potřeba štítkování
  • Přizpůsobitelná vnější krabička
  • Konzistentní výzkum

Typy FBS ve formátu FBS Minis

Všechny naše varianty FBS jsou k dispozici ve formě miniatur. Znáte již naše osvědčené varianty?

  Název produktu Balení Katalogové číslo
FBS-16F Capricorn Minis.JPG

FBS Xtra
Původ v Jižní Americe

10 x 50 ml 10-FBS-16F
FBS-11F Capricorn Minis.JPG FBS Advanced
Původ v Jižní Americe
10 x 50 ml 10-FBS-11F
FBS-11F Capricorn Minis.JPG

FBS
Původ v Jižní Americe

10 x 50 ml 10-FBS-12F

 

Více informací o nejžádanějších typech FBS, které můžeme dodat ve formátu FBS Minis, jsme pro vás zpracovali v článku zde: Článek kvalitní média a séra Capricorn

Naplňte si mrazáky: Využijte příležitost a až do konce roku 2024 objednávejte FBS Minis za cenu 500 ml FBS!

 

Často kladené otázky

  • Jaká je trvanlivost FBS Minis?

Capricorn FBS Minis mají trvanlivost 5 let od data výroby původní šarže. Upozorňujeme však, že v závislosti na konkrétní variantě se může doba použitelnosti lišit.

  • Mohu FBS Minis tepelně inaktivovat?

Ano, FBS Minis lze bez problémů tepelně inaktivovat, a to jako obvykle. Kromě toho nabízíme možnost dodat vám tepelně inaktivované FBS Minis, což nabízí další výhodu úspory času.

  • Jak lze FBS Minis rozmrazit?

Sérum lze rozmrazit přes noc při teplotě +4 °C až +8 °C (kontrolované podmínky) nebo ve vodní lázni při teplotě +37 °C za občasného jemného víření. Výrobce doporučuje rozmrazování v kontrolovaných podmínkách v lednici při teplotě +4 °C až +8 °C.  Po úplném rozmrazení séra lahvičku jemně převraťte, aby se zajistilo promíchání všech složek. Opatrně přidejte sérum do kultivačního média nebo do baňky, která má být použita.

  • Jak zajistím lahvičky ve vodní lázni?

Upravte hladinu vody tak, aby se do ní láhve vešly bez dalších přídavných zařízení. Nepotřebujete tedy žádné další podpůrné nástavce pro lahve. Pokud to nestačí, můžete lahve Minis zatížit běžným náčiním. Ujistěte se, že zvolený způsob poskytuje stabilní držení lahví. Kromě toho doporučujeme řízené rozmrazování při teplotě +4 °C až +8 °C.

  • Z jakého materiálu jsou lahve vyrobeny?

Lahvičky FBS Minis jsou vyrobeny z modifikovaného polyethylentereftalátu s glykolem (PETG). Jsou speciálně navrženy pro lékařské použití a umožňují snadnou sterilizaci. Tento materiál se vyznačuje recyklovatelností, což z PETG činí mimořádně ekologickou volbu.

  • Mohu FBS Minis přidat do média přeléváním, nebo MUSÍM použít pipetu?

Ano, přelévání FBS Minis je schůdnou možností, která zároveň přispívá ke snížení množství plastového odpadu. Doporučujeme však být při nalévání opatrný a přenášet obsah přesně, aby nedošlo k rozlití. Lahvičky Minis jsou vhodné zejména pro přípravu média s 10% FBS, protože obvykle použijete celou lahvičku, čímž zabráníte jakémukoli zpětnému toku nebo riziku kontaminace.

  • Jak mám označit alikvoty?

Nemusíte používat pera nebo nepohodlné nálepky, které by mohly spadnout nebo se rozmazat. Každá z našich miniatur je již opatřena štítkem, na kterém jsou uvedeny všechny důležité informace. Navíc skladovací box/krabička poskytuje možnost přidat pro vaše pohodlí další důležité údaje, například jméno uživatele nebo pracovní skupiny.